Tapahtumat

 

Pietarinkadulla tapahtuu

Näytettävät videoesitykset ovat katsottavissa myös youtubessa (linkki), mutta yhdessä katsomisessa on oma merkityksensä.

Lauantaina 28.10 klo 16

MIELEN OLEMUS 1 ja 2

Krishnamurti, fyysikko David Bohm, biologi Rupert Sheldrake ja psykiatri John Hidley keskustelevat.  

Psykologisen epäjärjestyksen juuret

Mikä on psykologisen epäjärjestyksen syy? Yksilöllinen toimintani on luonut tämän yhteiskunnan. Onko mahdollista olla vapaa ehdollistumisesta? Jos suhteeni elämään ei ole ‘oikea’, miten voin löytää jotakin, joka on kaiken tämän tuolla puolen, ajan, ajatuksen ja mittojen tavoittamattomissa? Muuttaako tieto minut? Onko syvää, pysyvää turvallisuutta?

Psykologinen kärsiminen

Mitä on turvallisuus? Mitä on ihminen? Et ole pohjimmiltasi erilainen kuin minä, syvällä sisimmässä joki koostuu vedestä. Joki ei ole aasialainen eikä eurooppalainen, se on joki. Rakkaus ei ole englantilaista, amerikkalaista eikä intialaista. Tuska ei ole sinun eikä minun, se on tuskaa, mutta samaistuessamme siihen se on omaa, eikä toisen. Miksi haluamme samaistua johonkin? Onko sellaista itsestä oppimista, jossa ei kerätä tietoa itsestä?

Sunnuntaina 29.10 klo 16

MIELEN OLEMUS 3 ja 4

Krishnamurti, fyysikko David Bohm, biologi Rupert Sheldrake ja psykiatri John Hidley keskustelevat.

Turvallisuuden tarve

Miksi haluamme turvaa? Olenko erillinen tuskasta, jota koen? Ajattelemme niin, mutta kyse on vain tarkkailijasta, joka erottaa itsensä sekasotkusta. Tarkkailija on tarkkailtava. Kun tarkkaillaan tajunnan sekavuutta täysin, hämmennystä ei ole olemassa. Vain tarkkaamattomuus luo ongelmia. Jos osaan lukea itseäni, en tarvitse ketään muuta kertomaan minulle millainen olen. Emme ole koskaan yrittäneet syvällisesti lukea kirjaa itsestämme. Pitää olla vapaa voidakseen tutkia. Tutkiminen tarkoittaa syvälle ja pitkälle menemistä. Oletko valmis tekemään sen ja olemaan tosiasiallisesti ilman minää?

Millainen on terve mieli?

Mitä on analyysi ja mitä tarkkaileminen? Mitä tarkoittaa vihollinen, onko sellaista olemassa? Onko elämässä mitään pyhää? Ajatuksen luoma pyhyys ja sen palvominen on absurdia. Jos on jotakin tuolla puolen, miksi luomme symbolin, välittäjän? Jos haluan saada selville, onko jotakin pyhää, on aloitettava itsestäni. Voinko vapautua pelostani, tuskastani, surustani, epätoivostani? Kun on vapautta, voin liikkua ja kiivetä vuorille. Onko mielen hiljaisuus tarkkaavuuden tila? Millainen on terve mieli?

Keskiviikkona 15.11 klo 18–20

Lyhyt video ja keskustelu: miten minästä voi vapautua?

Lauantaina 25.11 klo 16

Beauty is the quiet of the self forgotten

Without beauty and love there is no truth. Self-interest divides; self-interest is the greatest corruption. Is there an austerity that is not visible at all to another? Is desire something separate from sensation? Does sorrow exist as long as there is self-interest?

Sunnuntaina 26.11 klo 16

Is it possible for a human being to bring about a total psychological revolution in oneself? (linkki)  

Tilaisuudet ovat maksuttomia ja avoimia kaikille Krishnamurtin opetuksista kiinnostuneille.

Tapahtumat Krishnamurti Centressä

Kauniilla maaseudulla etelä-Englannissa, Hampshiressä sijaitseva The Krishnamurti Centre tarjoaa erinomaisen ympäristön Krishnamurtin opetuksiin hiljentymiseen ja syventymiseen. Centressä järjestetään myös teematapahtumia Krishnamurtin opetuksista kiinnostuneille. Tiedotusyhdistys tukee rahallisesti Centressä vierailevia maksamalla osan majoituskuluista (kysy info@krishnamurti.fi).

Ensi vuonna tulossa kaksi Nordic Seminaria Krishnamurti Centressä, 20.-23.4.2018 ja 21.-24.9.2018. Lisätietoa tulossa pikapuoliin.

Muita tapahtumia

Eri maiden Krishnamurti-komiteat järjestävät englanninkielisiä tapaamisia Krishnamurtin opetuksista kiinnostuneille. Ks. linkki