Tapahtumat

Pietarinkadulla tapahtuu

Näytettävät videoesitykset ovat katsottavissa myös youtubessa (linkki), mutta yhdessä katsomisella on iso merkitys. Tilaisuudet ovat maksuttomia ja avoimia kaikille Krishnamurtin opetuksista kiinnostuneille.

Sunnuntaina 1.3 klo 16–18

Vuorovaikutuksen peili

Katsotaan video (30 min) teemasta ja sen jälkeen dialogi.

Sunnuntaina 15.3 klo 18–20

Miksi emme pääse ajattelun tuolle puolen?

Katsomme videon Brockwood Park 1980 QA2 kysymys 1 (kohdasta 0:02 kohtaan 0:26): Mikä on ajattelun ja tajunnan suhde? Miksi emme näytä pääsevän ajattelun tuolle puolen? Dialogi teemasta n. 60 min.

Sunnuntaina 29.3 klo 16

Kokonaan näkeminen

Katsomme 7 minuuttia kestävän videon Brockwood Park 1985 QA1 kysymys 5: Voisitteko selittää, mitä tarkoittaa kokonaan näkeminen? Onko se normaalin aivotoimintamme jatke vai liittykö siihen jotakin täysin erilaista? Videon jälkeen n. 60 minuutin avoin dialogi aiheesta.

Keskiviikkona 15.4 klo 18–20

Itsemme tarkkailu

Video Saanen 1984 QA 1, kysymys 1 (kohdasta 0:23 kohtaan 0:40) : Miten voi ymmärtää eron itsensä tarkkailun ja itsensä ajattelemisen välillä? Dialogi teemasta (n. 60 min)

Perjantaina 15.5 klo 18–20

Todellinen kumous

Saanen 1984 talk 5 (kohdasta 0:38  loppuun, 32 minuuttia) Video ja keskustelu teemasta (aika, rakkaus, myötätunto, surun päättyminen ja oivalluskyky)

Nordic weekend 16.-20.4.2020

Huhtikuun Nordic weekend Krishnamurti Centressä Englannissa alkaa torstaina 16.4. illallisella ja tutustumisella.

Perjantaina aamiaisen jälkeen katsomme videon Krishnamurtin ja professori David Bohmin keskustelusta ihmiskunnan tulevaisuudesta. Sen jälkeen dialogi ja lounas. Iltapäivällä kuuntelemme puheen Bombayssa 1982 ja senkin jälkeen on dialogi ja illallinen. 

Lauantaina dialogi ennen videota, joka on toinen osa edellä mainitusta keskustelusta. Lounaan jälkeen valokuvaaja Mark Edwards kertoo Hard rain -projektistaan ja yhteistyöstään Krishnamurtin ja Bohmin kanssa. Esityksen jälkeen dialogi ja illallinen.

Sunnuntaina dialogi, jonka jälkeen kuuntelemme puheen Bombayssa 1980. Iltapäivän ohjelmassä kävely- tai kaupunkiretki. Ennen illallista dialogi.

Dialogien kielenä on englanti. Osallistujia saattaa olla Suomen, Tanskan, Norjan ja Ruotsin lisäksi muista maista.

Kesätapahtuma Lamminkankaalla

Perinteinen kesätapaaminen Krishnamurtin opetuksista kiinnostuneille järjestetään Saarijärven Lamminkankaalla kesäkuussa 2020.

Tapahtumat Krishnamurti Centressä

Kauniilla maaseudulla etelä-Englannissa, Hampshiressä sijaitseva The Krishnamurti Centre tarjoaa erinomaisen ympäristön Krishnamurtin opetuksiin hiljentymiseen ja syventymiseen. Centressä järjestetään myös teematapahtumia Krishnamurtin opetuksista kiinnostuneille. Tiedotusyhdistys tukee rahallisesti Centressä vierailevia maksamalla osan majoituskuluista.
Lisätietoja info@krishnamurti.fi